T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

Dünya Süt Günü Çeşitli Etkinliklerle Kutlandı

Yayın Tarihi : 25.05.2018

Uluslararası Sütçülük Federasyonunun (IDF) 1956 yılında aldığı bir kararla 21 Mayıs, bütün üye ülkelerde "Dünya Süt Günü" olarak, Ülkemizde de her yıl 21-28 Mayıs haftası, "Süt Haftası" olarak kutlanmaktadır.

Süt; yapısındaki kalsiyum ve fosfor ile kemiklerin ve dişlerin gelişmesine yardımcı olmakla birlikte bünyesindeki şeker ile beyin ve sinir sisteminin daha iyi çalışmasını sağlar. Süt tüketimi, çocukluk döneminde alışkanlık haline getirilmelidir. Çocukluk döneminde eğitimle başlatılacak tüketim alışkanlıklarının ileriki yaşlarda da devam edeceğinden kuşku duyulmamalıdır.

Süt Haftası nedeniyle, Altınordu, Perşembe, Gülyalı, Akkuş, Ulubey, Kumru, Korgan ve Ünye İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerimizce çeşitli etkinlikler düzenlenmiştir.

Düzenlenen etkinler kapsamında öğrencilere besinsel açıdan "mükemmel gıda" olarak nitelendirilen sütün faydaları anlatılarak süt ve süt tüketiminin önemi vurgulanmış, güvenilir gıda, gıdanın bilinçli tüketilmesi, sağlıklı beslenme, tüketilen ürünlerin etiket bilgileri ve Alo 174 Gıda hattı, kişisel temizlik, hijyen, ekmek israfı konularında da bilgiler verilmiştir. Ayrıca süt ve süt ürünlerinin tüketiminin yaygınlaşması ve teşvik edilmesi amacıyla Akkuş ilçemizde kamu kurum ve kuruluşlarına, yurt öğrencilerine sütlaç dağıtılmış, Perşembe ilçemizde de öğrencilere yoğurt mayalama yöntemleri gösterilmiştir.