İlimiz Merkez Altınordu İlçesinde
ekmek ve ekmek çeşitleri üreten fırın sahipleriyle, yaklaşan ramazan
dolayısıyla bilgi alışverişinin yapıldığı eğitim toplantısı düzenlendi.
İl Müdürlüğümüz toplantı salonunda,
Altınordu ilçemizde faaliyette bulunan toplam 88 adet ekmek fırını sahibine
yönelik 10.05.2018 tarihinde düzenlenen toplantıda, Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve
Ekmek Çeşitleri Tebliği, Gıda Hijyeni Yönetmeliği ve ilgili diğer mevzuat
kapsamında, ramazan ayında özellikle iftarda tüketicilerin üretim alanına
girmemesinin temininin sağlanması, kullanılan ekmek kasalarının taşınması,
temizliği, satış yerlerinde kasaların işyeri dışında açıkta bırakılmaması,
ekmek taşıma araçlarının taşıması gereken özellikler, eldivensiz ekmek
satışının yapılmaması, fırınlarda çalışan tüm personel ile ekmek satışının
yapıldığı bakkal, market, büfe vb yerlerde ekmek satışından sorumlu personelin
Halk Eğitimi Müdürlüğü ile Oda’ların (Esnaf Sanatkarlar Odası, Ticaret ve
Sanayi Odası, Türkiye Fırıncılar Federasyonu vb.) düzenlediği eğitimlere ayrı
ayrı katılarak, ayrı ayrı belge almak zorunda oldukları, iş elbiseleri ve
koruyucu kıyafetlerin kullanılmasında titizlik gösterilmesi, pasa-çadır
bezlerinin temizliği, un çuvallarının depolanmasında dikkat edilecek hususlar,
tespit edilecek uygunsuzluklarda 5996 sayılı Kanun kapsamında uygulanacak idari
para cezaları hakkında bilgilendirme yapıldı.