T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

Gıda ve Yem Kontrol Hizmetleri Değerlendirme Toplantıları Yapıldı

Yayın Tarihi : 13.02.2018

İl Müdürlüğümüz toplantı salonunda; 06.02.2018 tarihinde 29 ilçe personeli ve 09.02.2018 tarihinde 18 şube personeline yönelik gıda hizmetlerinin değerlendirildiği toplantılar düzenlenmiştir.

Gıda ve Yem Hizmetlerinin Değerlendirildiği toplantılarda; "2017 Yılı Gıda ve Yem Kontrol Hizmetlerinin Değerlendirilmesi, 2018 Yılı îlçe Gıda ve Yem Denetim ile Numune Planları, Gıda Kaynaklı Enfeksiyon ve Zehirlenmeler, Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Üreten İşletmelerin Kayıt İşlemleri ve Denetimi" konuları hakkında bilgilendirme ile denetim ve kontrol hizmetlerinin etkin ve verimli şekilde yürütülmesi amacıyla bilgi alış verişi yapılmıştır. 

Söz konusu toplantılarda; çiftlikten sofraya gıda güvenilirliği" kapsamında birincil üretim dahil olmak üzere gıda, yem ve gıda ile temas eden madde ve malzemelerin üretim, işleme, depolama, dağıtım, satış ve toplu tüketim gibi gıda zincirinin tüm aşamalarında etkin kontrol ve denetimi ile tüketiciye her zaman yeterli ve güvenli gıda arzının sağlanması, üretici ve tüketici menfaatleri ile halk sağlığının en üst düzeyde korunması, sektörler arası haksız rekabetin önlenmesi, gıda sanayinin gelişmesi, toplumun dengeli ve yeterli beslenmesine yönelik miktar ve çeşitlilikte gıda sağlayarak bunların güvenilir olarak tüketiciye ulaşmasının sağlanması amacıyla tüm kontrol görevlilerimizin 2018 yılında da özverili şekilde çalışmalarına hassasiyetle devam etmeleri gerektiği vurgulanmıştır.