T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

Okullardaki Gıda İşletmelerinin Kontrol ve Denetimi Konulu Eğitim Düzenlendi

Yayın Tarihi : 13.12.2017

Öğrenci, kursiyer ve çalışanlara, sağlıklı beslenme ortamının oluşturulması yeterli ve dengeli beslenmenin teşvik edilmesi ile doğru beslenme alışkanlıkları kazandırılması, güvenilir gıdaya erişim sağlanarak olabilecek gıda zehirlenmeleri, bulaşıcı hastalıklar ile yetersiz ve dengesiz beslenmeye bağlı hastalıkların önlenmesi amacıyla; Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı “Okul/Kurumlardaki Gıda İşletmelerinin Kontrol ve Denetimi”  konulu eğitim 6 Aralık 2017 tarihinde yapılmıştır. Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünden Gıda ve Yem Şube Müdürü Şaban AKPINAR, İl Milli Eğitim Müdürlüğünden Şube Müdürü Yüksel ÇETİN ve İl Sağlık Müdürlüğünden Tekniker Hakan ÇAĞLAYAN’ın birer sunum yaptığı eğitime 55 personel katılmıştır.

 

Milli Eğitim Bakanlığının Okul/Kurumlardaki Yemekhane, Kantin, Kafeterya, Büfe, Çay Ocağı Gibi Gıda İşletmelerinin Kontrol Ve Denetimine İlişkin Uygulama Kılavuzu gereğince; İl Denetim Komisyonu ve İlçe Denetim Ekipleri oluşturulmuştur.

 

Denetime ilişkin iş ve işlemlerin koordinasyonu ve sekretaryası İl/İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerindeki okul sağlığı hizmetlerini yürüten birim tarafından yapılmaktadır. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden 1, Toplum Sağlığı Merkezinden 1 ve İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden 1 personel olmak üzere toplam 3 kişiden oluşan İlçe Denetim Ekipleri; ilçe düzeyinde denetim çalışmalarının planlanmasından, her eğitim-öğretim yılında en az bir kez olacak şekilde resmi-özel okul yemekhane, kantin, kafeterya, büfe, çay ocağı gibi gıda işletmelerinin denetiminin yapılmasından, denetim formlarının İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerindeki okul sağlığı hizmetleri birimine teslim edilmesinden sorumludur.