İl Müdürlüğümüz toplantı salonunda; 12.03.2019
tarihinde 40 kontrol görevlisinin katılımının gerçekleştiği ilçe personeline
yönelik “Gıda Hizmetlerinin Değerlendirildiği” toplantı düzenlenmiştir. Gıda ve
Yem Hizmetlerinin Değerlendirildiği toplantıda; “2018 Yılı Gıda ve Yem Kontrol
Hizmetlerinin Değerlendirilmesi, 2019 Yılı İlçe Gıda ve Yem Denetim ile Numune
Planları, Gıda Kaynaklı Hastalıklara İlişkin Uygulamalar, Ekmek ve Ekmek Çeşitleri
Üreten İşletmelerin Kayıt İşlemleri ve Denetimi” konuları hakkında
bilgilendirme ile denetim ve kontrol hizmetlerinin etkin ve verimli şekilde
yürütülmesi amacıyla bilgi alış verişi yapılmıştır.
Söz konusu toplantılarda; çiftlikten sofraya gıda güvenilirliği"
kapsamında birincil üretim dahil olmak üzere gıda, yem ve gıda ile temas eden
madde ve malzemelerin üretim, işleme, depolama, dağıtım, satış ve toplu tüketim
gibi gıda zincirinin tüm aşamalarında etkin kontrol ve denetimi ile tüketiciye
her zaman yeterli ve güvenli gıda arzının sağlanması, üretici ve tüketici
menfaatleri ile halk sağlığının en üst düzeyde korunması, sektörler arası
haksız rekabetin önlenmesi, gıda sanayinin gelişmesi, toplumun dengeli ve
yeterli beslenmesine yönelik miktar ve çeşitlilikte gıda sağlayarak bunların
güvenilir olarak tüketiciye ulaşmasının sağlanması amacıyla tüm kontrol
görevlilerimizin 2019 yılında da özverili şekilde çalışmalarına hassasiyetle
devam etmeleri gerektiği vurgulanmıştır.