T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

Kumru ve Gürgentepe İlçe Müdürlüklerimizce Muhtarlara Yönelik Bilgilendirme Toplantısı Düzenledi

Yayın Tarihi : 5.10.2017

Kumru İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüzce, Bitkisel Üretime Destekleme Ödemesi Yapılmasına Dair Tebliğ ve Hayvancılık Desteklemeleri Hakkında Uygulama Esasları Tebliği hakkında ilçe muhtarlarına yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlenmiştir. Kaymakamlık toplantı salonunda yapılan toplantıya Kumru İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Taner İŞEVİ, teknik ve sağlık personeller ile birlikte  mahalle muhtarları katılmıştır.

Toplantının birinci bölümünde 2017 yılı Fındıkta Alan Bazlı Gelir Desteği ile 2018 yılı Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) güncellemeleri hakkında bilgi verilerek, çiftçilerimizin desteklemelerden maksimum düzeyde faydalanmaları ve mağdur olmamaları için yapılması gerekenler ve izlenecek yol hakkında karşılıklı görüş alışverişinde bulunulmuştur. Fındık üreticilerimizin 2017 üretim yılı fındık alan bazlı gelir desteği başvurularını 29.12.2017 tarihine kadar yapmaları gerektiği vurgulanmıştır.

Toplantının 2. bölümünde ise Ülkemizde büyükbaş hayvan yetiştiriciliğinin gelişmesine katkıda bulunmak, damızlık ve modern işletmelerin kurulması, yetiştiricilerimizin gelir düzeyinin artırılması ve büyükbaş hayvan yetiştiriciliğinde sürdürülebilirliğin sağlanması ile birlikte kırsalda istihdamın artırılması amacıyla hazırlanan tebliğ kapsamında TÜRKVET'e kayıtlı sığır işletmesi olan yetiştiricilere, en az 20 baş, en çok 200 baş düve alım bedelinin %30'u hibe olarak verileceği anlatılmıştır. % 30 düve desteğine başvuru yapacak  yetiştiricilerin  başvurularını 10 Ekim tarihine kadar İl Müdürlüğüne yapması gerektiği hatırlatılarak, toplantı  mahalle muhtarlarının karşılaştıkları sorunlar konuşularak sonlandırılmıştır.

Gürgentepe İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüz de İlçe Müdürü Murat KUZU, teknik personel, muhtarlar ve üreticilerin katıldığı bir bilgilendirme toplantısı yapmıştır. Toplantıda Bitkisel ve Hayvansal Üretim Desteklemeleri hakkında bilgi verilmiş, karşılıklı görüş alış verişinde bulunulmuştur.

Daha sonra Coğrafi İşaret Tescili alınması için çalışmaları devam eden, İri taneleriyle ve dekara 450 - 500 kg gibi yüksek verimiyle öne çıkan "Gürgentepe Çoban Fasulyesi" hakkında İlçe Müdürlüğü teknik personellerince bir sunum yapılmış, ürünün ilçe genelinde yaygınlaştırılması için yapılabilecek çalışmalar anlatılmıştır.