T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

Gıda Ve Yem Kontrol Hizmetleri Ve Ramazan Ayı Denetimleri İle İlgili Toplantı Yapıldı

Yayın Tarihi : 12.05.2017

İl Müdürlüğümüz toplantı salonunda 11.05.2017 tarihinde ilçe personeline yönelik gıda ve yem kontrol hizmetlerinin değerlendirildiği bir toplantı düzenlenmiştir. Toplantıda; Gıda Kaynaklı Hastalıklara İlişkin Resmi Kontrol Prosedürünün uygulanması, riske dayalı denetimler, İlçeler Yıllık Gıda Numune Programı kapsamında numune denetimleri, 174 Alo Gıda hattı şikâyet ve ihbar denetimleri ile takip denetimleri şeklinde gıda üretim, gıda satış ve toplu tüketim işyerlerine yönelik denetimlere aralıksız devam edilmesi, numune alımlarında gıdalardaki insan sağlığını riske eden kriterler ile taklit ve tağşişe yönelik tespitlere ağırlık verilmesi, etiket kontrollerinin yapılması, 2017 yılı gıda ve yem denetim numune programlarının eksiksiz olarak yılsonuna kadar % 100 oranında gerçekleştirilmesi, ramazan ayı nedeniyle özellikle pastane, unlu mamuller ve tatlı üretim yerleri, ekmek-pide üretim ve satış yerleri, şeker ve şekerli mamuller üretim ve satış yerleri, yoğun alışveriş yapılan diğer perakende işletmelerinin denetlenmesine ağırlık verilmesi konuları vurgulanmıştır.

Toplantıya İl ve İlçe Müdürlüklerimizden 33 kontrol görevlisi katılmıştır.