Öğrenci, kursiyer
ve çalışanlara, sağlıklı beslenme ortamının oluşturulması yeterli ve dengeli
beslenmenin teşvik edilmesi ile doğru beslenme alışkanlıkları kazandırılması,
güvenilir gıdaya erişim sağlanarak olabilecek gıda zehirlenmeleri, bulaşıcı
hastalıklar ile yetersiz ve dengesiz beslenmeye bağlı hastalıkların önlenmesi
amacıyla; Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı “Okul/Kurumlardaki Gıda İşletmelerinin
Kontrol ve Denetimi” konulu eğitim 6
Aralık 2017 tarihinde yapılmıştır. Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünden
Gıda ve Yem Şube Müdürü Şaban AKPINAR, İl Milli Eğitim Müdürlüğünden Şube Müdürü
Yüksel ÇETİN ve İl Sağlık Müdürlüğünden Tekniker Hakan ÇAĞLAYAN’ın birer sunum
yaptığı eğitime 55 personel katılmıştır.
Milli
Eğitim Bakanlığının Okul/Kurumlardaki Yemekhane, Kantin,
Kafeterya, Büfe, Çay Ocağı Gibi Gıda İşletmelerinin Kontrol Ve Denetimine
İlişkin Uygulama Kılavuzu gereğince; İl Denetim
Komisyonu ve İlçe Denetim Ekipleri oluşturulmuştur.
Denetime ilişkin iş
ve işlemlerin koordinasyonu ve sekretaryası İl/İlçe Milli Eğitim
Müdürlüklerindeki okul sağlığı hizmetlerini yürüten birim tarafından yapılmaktadır.
İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden 1, Toplum Sağlığı Merkezinden 1 ve İlçe Gıda,
Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden 1 personel olmak üzere toplam 3 kişiden
oluşan İlçe Denetim Ekipleri; ilçe düzeyinde denetim çalışmalarının planlanmasından,
her eğitim-öğretim yılında en az bir kez olacak şekilde resmi-özel okul
yemekhane, kantin, kafeterya, büfe, çay ocağı gibi gıda işletmelerinin
denetiminin yapılmasından, denetim formlarının İlçe Milli Eğitim
Müdürlüklerindeki okul sağlığı hizmetleri birimine teslim edilmesinden
sorumludur.