Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız gıda mevzuatı kapsamında, gıda ve yem işletmelerinin resmi kontrollerini yürüten tüm kontrol görevlilerinin; yetkili olduğu alan kapsamında görevlerini yeterli ve etkili yapmalarını ve resmi kontrolleri düzgün yürütmelerini sağlamak üzere uygun eğitimi almalarını sağlamaktadır. Bu amaçla Bakanlığımızca kurs düzenleme konusunda yetki verilen İl Müdürlüğümüzce 20-24 Kasım 2017 tarihleri arasında 5 gün süreli Kontrol Görevlisi Kursu düzenlenmiştir.
İl Müdürlüğümüz toplantı salonunda düzenlenen eğitime İl ve İlçe Müdürlüklerimizden Ziraat Mühendisi, Gıda Mühendisi ve Veteriner Hekim olmak üzere toplam 33 personel katılmıştır.
Eğitimde; İl Müdürlüğümüz uzman personelleri tarafından, 5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu, 5326 sayılı Kabahatler Kanunu, ilgili yönetmelikler, tebliğler, prosedürler, diğer ilgili mevzuat düzenlemeleri, Temel HACCP prensipleri ve tetkik, gıda güvenliği bilgi sistemi konuları anlatılmış, uygulamalı olarak denetim yaptırılmış ve numune alımı gösterilmiştir. Kurs bitiminde kursiyerlere katılım belgeleri düzenlenen törenle verilmiştir.
Belge takdim törenine İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürümüz Kemal YILMAZ, Şube Müdürleri, kurs eğitmenleri ve kursiyerler katılmıştır.
Törende bir açıklama yapan İl Gıda Tarım Ve Hayvancılık Müdürümüz Kemal YILMAZ; "5996 sayılı ''Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu ''gereği, gıda zincirinin tüm aşamalarında tüketici sağlığının korunması ve gıda arzının sağlanması Bakanlığımız sorumluluğundadır. İl Müdürlüğü olarak da temel amacımız; "Çiftlikten sofraya gıda güvenilirliği" kapsamında birincil üretim dahil olmak üzere gıda, yem ve gıda ile temas eden madde ve malzemelerin üretim, işleme, depolama, dağıtım, satış ve toplu tüketim gibi gıda zincirinin tüm aşamalarında, etkin kontrol ve denetimi ile tüketiciye her zaman yeterli ve güvenli gıda arzının sağlanması, üretici ve tüketici menfaatleri ile halk sağlığının en üst düzeyde korunması, sektörler arası haksız rekabetin önlenmesi, gıda sanayinin gelişmesi, toplumun dengeli ve yeterli beslenmesine yönelik miktar ve çeşitlilikte gıda sağlayarak bunların güvenilir olarak tüketiciye ulaşmasını sağlamaktır. Sizler de artık birer gıda kontrol denetçisi olarak tarladan sofraya gıda güvenilirliğinin birer parçası oldunuz. İlçelerinizde yapacak olduğunuz gıda denetimleri ile vatandaşlarımızın sağlıklı gıda tüketmelerini temin etmiş olacaksınız. Bu yüzden görevinizde dikkatli ve titiz olmanız gerekmektedir. Bundan sonraki görev hayatınızda başarılar diliyorum". diyerek sözlerine son vermiştir.
İl Müdürümüzün konuşmasının ardından kursiyerlere katılım belgeleri verilerek program sona ermiştir.